Pap Rita: Hápi kacsa

 2009.08.13. 12:00

Vannak olyan dolgok, amelyeknek egész egyszerűen nem szabadott volna megtörténniük. Valószínűleg egy egész generációt tett tönkre a Kuckó mackó (barnamackó, nyakában egy színes sál), a Csovi csovi Jasper (még Youtube-on sincs fenn), a Nyuszi muszi (sohasem alamuszi), és ki tudja még, hány beteg, gyermeteg dal.

Pap Rita legnagyobb bűne talán az volt, hogy buta kis droidoknak nézte a gyerekeket, akik még az élő videókon is jól láthatóan kényszerből érzik jól magukat. Ennyire veszélyes, amikor a felnőttek teljes egyetértésben úgy gondolják, hogy tudják, mi a jó a gyereknek - Halász Judit legalább aranyos, kedves dalokat írt, és egy percre sem nézett le senkit. A történetben valamilyen szerepe volt még Bodnár Attilának is, de az ő nevét a sors jótékonyan leradírozta a remek zenék mellől.

De eleget beszéltünk, jöjjön maga a művésznő. Előre is elnézést kérek.

Kacsa-csacsacsát, bazz... Ha emlékezetem nem csal, Pap Rita az elmúlt éveket emigrációban töltötte, mondván, Magyarországon nem lehet eléggé érvényesülni a _jó_ zenével, ezért inkább némethonban Ausztriában németül írt gyerekdalokat, de cáfoljatok meg, kedves olvasók, ha ez nem így van. 

Idén azonban visszatért, és a két új dal szövege alapján már Pap Rita 2.0.

Mauzi, kattints hát és játssz velem

Vár minket az internet

hol megismerhetsz.

Mauzi, kattints hát és játssz velem 

Vár minket az internet

hol nem csak játszhatsz, de sokminden széppel megismerkedhetsz.

Istenem, segíts minket. Aki pedig még bírja, itt a honlap is. Tényleg bocsánat, mindenkitől...

Címkék: magyar 1993 pap rita

A bejegyzés trackback címe:

https://szarzene.blog.hu/api/trackback/id/tr231290022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balance Of Power 2009.08.13. 14:13:46

A honlap eleg sulyos, de valszeg tenyleg arrol lehet szo, hogy egy kicsit burokban elo, a sok gugyogesbe mar kisse belehulyult, de alapvetoen aranyos no a kelletenel kicsit komolyabban veszi sajat magat. Mint a haszontalan kabalak a South Parkban ;))
Ausztriaban nemetul nyomja? Na, AZ plane sulyos lehet! Osztrak honlap nincs?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.08.13. 15:12:04

A kutyás dalban volt egy olyan is, hogy "vugyi-vugyi"... hát ezt nem hittem volna, hogy valaki még emlékszik rá, de itt van, az első bekezdést bemásolom ide:

forrás: unciklopedia.org/wiki/Vugyi-vugyi

////
A vugyi-vugyi vagy vugyivugyi speciális hangutánzó szó. Megalkotója Pap Rita főállású (pop-) sóvumen, aki Csovi-csovi Dzsaszper című, utolérhetetlenül a magyar gyermekek nyelvi világához alkalmazkodó zenei albumán szerepeltette először e találó kifejezést.

A szó írásmódja bizonytalan. Egyesek esküsznek rá, hogy kötőjellel írandó és ezen az állásponton van maga Pap Rita is. Egyébként tkp. mindegy, értelme – már ha beszélhetünk ilyesmiről – így is, úgy is ugyanaz.

A szó jelentése: a művésznő elmondása szerint amikor a lógó pofájú kutyusok megrázzák a fejüket, akkor pofazacskójuk ilyen hangot ad. Erről az új természettudományos felfedezésről lehet ugyan vitát nyitni, a szó innovatív értéke azonban tagadhatatlan.
////

Én kötőjeles írásmódra emlékszem, és így is logikus, nanu-nanu. Egyébként valami tévéműsorban kérdezték meg, hogy mit jelent, mert mindenki úgy értette, hogy "ugye-ugye" (és úgy folytatódik kb., hogy a gyereknek egy kutya kell, ami viszonylag értelmes), de talán a mellékelt szövegkönyvből kiderült, hogy tévedtünk. Ugye, nehezen derült ki, mert értelmes ember nem vásárolt belőle.

puding.- 2009.08.13. 21:47:02

Ez nem ér. Oviskoromban tökre bírtam. 4-5 évesen csodálatosan kielégítette a zenei igényeimet.:D Most nagyon sok évvel később tényleg bugyuta ..szegény anyuék..amikor napjában 100x játszattam le a magnón :D jahm és az énekesnénit "fonetikusan" Paprikának hívtam

nuvik 2009.08.14. 09:39:58

Egyszerűen nem kedves, hanem idióta az egész lény, a produkció, és végtelenül igénytelen zeneileg. Ahogy minden dalban rázza, beletolja a a gyerekek arcába a bábukat az valami szánalmas.

Stílusából ítélve a weblapot is tuti ő maga csinálta.

Itt van az osztrák honlap az emilcíméből találtam ki.

www.ritapop.net/


Halász Judit nyomába sem ér...

bdan 2009.08.14. 11:32:28

németül nem is lóg ki annyira - osztrákiában amúgyis ilyeneket hallgatnak, nem? :)

Balance Of Power 2009.08.14. 13:34:24

@nuvik: Mondjuk valoban, ha belegondolok, Halasz Judit egy felnottkorban is felvallalhato, igenyes produkciot hozott ossze. Sajnos neki egyre kevesebb ideje volt kesobb a gyerekmusorokra, -lemezekre, viszont nem volt alternativa. Rita ezt a lehetoseget ragadta meg remek erzekkel, de gyalazatos megvalositasban. En azert remelem, Halasz Judit az en gyerekem idejeben is aktiv lesz majd, evi egy koncertet asszem azert szokott csinalni.

nuvik 2009.08.14. 21:33:42

@Balance Of Power: Ha élőben nem is de de az tuti, hogy a gyerekem tudni fogja az Ákom Bákom meg a mákosrétes szövegét és mklóóég megannyi másikat, hogy a micimackóról már ne is beszéljek, mekkora klasszikusok ezek...

Sirius01 2013.04.02. 21:59:15

Ez a nő szánalmas,nem csoda hogy a kutyának sem kellett.

Adani 2017.11.24. 12:58:32

Szerintem elfogytak az állatok azért hagyta abba.
Nyuszi muszi, kuckó mackó, hápi kacsa, csovi csovi jasper kutya. :)

Top komment volt a YouTube-on még régen, Jasper Attilától ha jól emlékszem, hogy a csovi csovi után nehezek voltak az iskolás évek, mert mindenki ezzel baxtatta, bosszúból a kutyáját Ritának nevezte el.
süti beállítások módosítása